Mustig gryta på högrev

Denna mustiga gryta på högrev är väl värd sin tid då den är helt utsökt! Din kött- och grönsaksgryta får sin karaktäristiska och tilltalande smak av att kokas mör i öl före den avnjuts med potatis eller ris och en fräsch sallad.

Ingredienser
4 portioner
800 g högrev i bitar om 2x2 cm
smör och olja till stekning
2 skalade och skivade rödlökar
2 dl skuren blekselleri
1 rödbeta (1 rödbeta = ca 100 g, skalad och rå i tärningar)
3 klyftor vitlök skalade och i skivor
2 msk torkad basilika
2 lagerblad
salt
2 msk färsk riven ingefära
1 flaska porter (à 50 cl)
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
majsstärkelse till redning
2 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker det blev en smakrik gryta. Klart jag ändrade lite. Saltade och pepprade redan när jag brynte ingredienserna. Kokade bara 1 timme drygt. Mört och gott.
Sven
2022-10-27Det här är ju recept på porterstek... I tärningar...
Jörgen
2022-10-10Håller med! Har försökt piffa till på alla tänkbara sätt....INGEN mustig gryta.
Zofia
2022-09-24