Mustig gulasch
Det här receptet på mustig gulasch är något för dig om du gillar att laga prima och fylliga grytor. Gulaschen får en otroligt djup, mustig och magnifik smak och tillsammans med apelsinmajonnäs blir den här rätten sagolik!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs eller crème fraiche som smaksätts med lite rivet apelsinskal.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: planera att receptet ska räcka till 6 portioner, tillsätt mer krossade tomater, fler potatisar och paprikor. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Blanda 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil och finrivet skal från en väl sköljd apelsin (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använt detta recept i flera år. Låter det kola minst 2h dock och använder oftast vildsvinskött. Sååå gott och enkelt!
Naomi
2022-06-01Mycket god gryta. Köttet blev perfekt enligt detta recept.
Malin
2021-08-31Mycket gott. Har gjort den flera gången och är bland mina favoriter.
Anetta
2020-02-08