Mustig gulasch på högrev och potatis

Betyg 4.6 av 5.
608 personer har röstat
153
Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g  högrev
4   schalottenlökar
3   röda paprikor
1   röd peppar (chili)
2 tsk  hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin för 4 port)
2 msk  olja
4   vitlöksklyftor
1 msk  paprikapulver
3 msk  konc kalvfond
5 dl  vatten
6   medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk  tomatpuré
salt
peppar

Till servering

2 dl  yoghurt eller gräddfil
färsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
608 personer har röstat

Kommentarer

Såå gott. Använde gullök och grytbitar av nötkött. Skippade chilin då tjejerna hemma gillar inte starkt. Hela kumminfrön ska det vara.

Mika

2024-09-15

Supergod gulasch hade lite för mkt färsk chili men det är gott med stark mat😋😋

Catharina

2024-08-30

Grytan fick puttra på någon timme extra tills köttet var mört. Blev lite för stark för min smak men annars mycket fin. Körde vanlig lök, hela kumminfrön, chili flakes istället för röd peppar/chili samt tillsatte MSG på slutet tillsammans med salt och peppar.

Victoria

2024-07-30

Näringsvärde per portion

Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Betyg 4.5 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread med havrecrème och dukkah
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Boeuf Herngren
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga