Mustig korvgryta
Denna mustiga korvgryta är lika hälsosam som enkel att laga till vardags. Med kombinationen av tomatkrossen, buljongen på kött och de blandade frysta grönsakerna får du den godaste grytan till de pressade potatisarna.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
400 g mager korv (max 9% fett)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
1 köttbuljongtärning
1 påse djupfrysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
För alla
Läs korvens innehållsförteckning noga och välj en korv du tål.
Gör så här
Tips
Blanda gärna i 1 dl grovt rivna basilikablad i grytan för mera smak (för 4 port).
En dessert med grapefrukthalva med lite socker på är gott att äta efter grytan.
En dessert med grapefrukthalva med lite socker på är gott att äta efter grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2410 KJ / 569 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jag hottade upp min med chilipepper. Det blev mkt gott.
Anna
2005-02-16Jättegott, men bättre att använda färska grönsaker, typ zuchini, parika och lök, gärna två burkar med krossade tomater
Eva
2004-09-04Ang frågor om grönsakerna. Vi varierar mellan olika frysta blandningar då blir det aldrig tråkigt.
Therése
2004-02-23