Mustigt filbröd
![Mustigt filbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17289/cf_259/mustigt_filbrod.jpg)
Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.
![Mustigt filbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17289/cf_259/mustigt_filbrod.jpg)
Ingredienser
1 stort långpannebröd
1 liter filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
3 dl havregryn
ev 2 msk brödkryddor
2 dl vetekli
10 - 11 dl rågsikt
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott, saftigt och mättande! Smakar precis som mormors julbröd!
Nellie
2023-10-14Tänkte baka detta bröd. En sak undrar jag över: Ska det gräddas i nedre delen av ugnen?
Fredrik
2023-06-17Ett favoritbröd! Mycket smakrikt, saftigt och nyttigt. Jag tar med brödkryddorna, vilka ger kraft åt brödet. Lika gott utan pålägg, som med.
Barbro
2021-04-01