Mynta- och saffranscouscous
Denna himmelska mynta- och saffrancouscous kommer få dina gäster på fall. Låt bara couscousen svälla i saffransbuljongen före du snabbt rör i knapriga nötter, örter och tärnad paprika. Supergott och snabblagat!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002
Ingredienser
4 portioner
4 dl grönsaksbuljong
1/2 g saffran (kan uteslutas)
4 dl couscous
1 vitlöksklyfta
1 dl cashewnötter
1 orange paprika
1 gul paprika
1/2 dl finhackad mynta eller persilja
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi920 KJ / 220 kCal
Fett7.8 g
Salt0.72 g
Kolhydrater28.2 g
Protein7.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer