Mynta- och spenatröra

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Mynta- och spenatröra

Denna röra på mynta och spenat är ett trevligt tillbehör till salladen likväl som det grillade köttet. Spenatröran har crème fraiche i grunden och du använder fräsch mynta och ljuvlig vitlök som smaksättare till denna dressing.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Mynta- och spenatröra

Ingredienser

4 portioner
1 dl  fryst hackad spenat
1   knippe mynta (1 knippe motsvarar ca 1 dl blad)
1 dl  lätt crème fraiche
2 msk  olivolja
1   liten, pressad vitlöksklyfta
flingsalt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

En lite annorlunda dressingröra som passar bra till bakad potatis, skinksallad och grillade grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gurkraita
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mynta- och tzatsikisås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurksallad med yoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga