Mynta- och spenatröra
![Mynta- och spenatröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32912/cf_259/mynta-_och_spenatrora.jpg)
Denna röra på mynta och spenat är ett trevligt tillbehör till salladen likväl som det grillade köttet. Spenatröran har crème fraiche i grunden och du använder fräsch mynta och ljuvlig vitlök som smaksättare till denna dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
![Mynta- och spenatröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32912/cf_259/mynta-_och_spenatrora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl fryst hackad spenat
1 knippe mynta (1 knippe motsvarar ca 1 dl blad)
1 dl lätt crème fraiche
2 msk olivolja
1 liten, pressad vitlöksklyfta
flingsalt
peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
En lite annorlunda dressingröra som passar bra till bakad potatis, skinksallad och grillade grönsaker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer