Nachogratäng med majs
Denna nachogratäng innehåller så mycket goda saker, vi gissar att den kommer att bli en favorit hos de flesta. Färsen steks, tacoskrydda tillsätts och allt rörs ihop med salsan. Crème fraichen rundar av smakerna och krossade nachochips toppar hela rätten. Mums helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 förp mild chunky salsa (à 300 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1/2 förp riven prästost (à 150 g)
100 g nachochips
1/2 förp krispsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och nachosen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättnings produkter av crème fraiche och ost.
Gör så här
Tips
Vill du dryga ut måltiden och kanske få en matlåda över? Vänd ner en förpackning avrunna kokta bönor (à 380 g) i gratängen (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4008 KJ / 958 kCal
Fett52 g
Salt4 g
Kolhydrater78 g
Protein43 g
Kommentarer
Godaste tacogratängen jag ätit! Skippade riset, åt med nachochips och grönsaker.
Angelica
2024-02-12Jättegott!
Fanny
2023-11-19Supergott!
Maria
2023-10-29