Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter
![Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63878/cf_259/najadlax_med_agg__dragon_och_rotfrukter.jpg)
En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.
![Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63878/cf_259/najadlax_med_agg__dragon_och_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
8 (buffé)
400 g svartrötter
1 l vatten
1 msk salt
8 sparrispotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
8 ägg
2 morötter (gärna i olika färger)
65 g färsk spenat
2 förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen, öka mängden lax något.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1554 KJ / 372 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater22.1 g
Protein17.1 g
Kommentar
Enkelt, fräscht och gott!
Jeanette
2012-04-30