Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot
![Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92776/cf_259/najadlax_med_sallad_pa_rotselleri_och_pepparrot.jpg)
Små laxtilltugg är alltid populärt som mingelmat eller som förrätt. Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot är en snabb och enkel variant med sting.
![Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92776/cf_259/najadlax_med_sallad_pa_rotselleri_och_pepparrot.jpg)
Ingredienser
8 portioner
200 g rotselleri
1/2 kruka persilja
2 dl smetana
2 msk riven pepparrot
1 msk söt senap
salt
Till servering
najadlax i skivor
knäckebröd
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på knäckebrödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi765 KJ / 183 kCal
Fett12.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater11.2 g
Protein4.7 g
Kommentarer