Napoleonbakelse

Betyg 1.7 av 5.
50 personer har röstat
3
Napoleonbakelse

Mille feuille, den franska bakelsen med len vaniljkräm mellan frasiga lager av smördeg, är egentligen perfekt som den är, men Napoleonbakelsen är en magiskt god tolkning som även innehåller sylt – dessutom är det en svensk uppfinning!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Napoleonbakelse

Ingredienser

ca 8 bitar

Blixtsmördeg

4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk  salt
250 g  kallt smör i tärningar
1 dl  vatten
1   stor äggula (à ca 20 g)
1 tsk  färskpressad citronjuice

Vaniljkräm

1/2   vaniljstång
2 1/2 dl  mjölk
4   äggulor
3/4 dl  strösocker
2 msk  majsstärkelse
25 g  smör
5 dl  vispgrädde
3/4 dl  hallonsylt
1 1/2 dl  florsocker
ca 1 1/2 msk  vatten

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.7 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Låter spännande, gör så mycket som möjligt själv så vet jag ingredienserna är ok

Sven christer

2022-11-30

Hej Rosmarie Om du köper på ett riktigt konditori är det ingen skillnad smakmässigt. Att göra göra dom själv är mer för egot och ekonomin.

Johan

2022-11-06

Verkar lite omständigt & Avancerat. Men kanske värt besväret smakmässigt, om man jämför med hemlagat/färdigköpt ?!

Rosmarie

2022-05-26

Testa liknande recept

Skurna prinsessbakelser
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinsessbakelse
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrekorgar med kvargfyllning
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bärtartelett med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga