Napolitansk pizza

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Napolitansk pizza

Traditionellt sett bakas en äkta pizza napoletana i vedugn som når upp mot 400-500 grader, men här har vi gjort ett recept anpassat för din hemmaugn. Med sin tunna sega botten, krispiga kanter, och toppad med tomat och buffelmozzarella gör du enkelt en fantastiskt god napolitansk pizza!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Napolitansk pizza

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk)
11 3/4 dl vetemjöl (11 3/4 dl motsvarar ca 700 g)
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (+ extra till att smörja degen med)

Topping

1 förp hela tomater (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
1 liten riven vitlöksklyfta
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
1 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

00:05:00
00:05:00
05:00:00
24:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Bra deg som var enkel att försiktigt dra ut. Jäste i rumsvärme ca 6 tim. Jättegott. Kommer att göra igen.

Eva

2025-02-28

Ska det verkligen vara bara 4 g jäst!?

Charlina

2024-04-25

Hej Charlina! Det är så lite jäst i det här receptet. Degen jäser så länge så det räcker. Hälsningar Niclas

ICA-köket

2024-04-26

Ursäkta men vad betyder 5 st vatten? Tack

Jan

2024-03-28

Tack Jan för frågan! Aj då, miss av oss. Det ska vara 5 dl inget annat :) nu har vi rättat i receptet. Lycka till med pizzan. Hälsningar Ulrika

ICA-köket

2024-03-28

Näringsvärde per portion

Energi3948 KJ / 944 kCal
Fett29 g
Salt4.9 g
Kolhydrater133 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami
Betyg 2.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Ratatouillesås, korv och mozzarellapizza
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Julbröd med pesto och mozzarella
Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pizza bianca med sardeller och citron
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minipizzor med parmaskinka och oliver
Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Khachapuri - georgiskt ostbröd
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad