Napolitansk pizza

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Napolitansk pizza

Traditionellt sett bakas en äkta pizza napoletana i vedugn som når upp mot 400-500 grader, men här har vi gjort ett recept anpassat för din hemmaugn. Med sin tunna sega botten, krispiga kanter, och toppad med tomat och buffelmozzarella gör du enkelt en fantastiskt god napolitansk pizza!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Napolitansk pizza

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

4 g  färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk)
11 3/4 dl  vetemjöl (11 3/4 dl motsvarar ca 700 g)
5 dl  vatten
2 tsk  salt
2 msk  olivolja (+ extra till att smörja degen med)

Topping

1   förp hela tomater (à ca 400 g)
1/2 tsk  salt
1   liten riven vitlöksklyfta
2   förp mozzarella (à 125 g)
2   förp buffelmozzarella (à 100 g)
1   kruka basilika
flingsalt
svartpeppar

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut mozzarella och buffelmozzarella mot laktosfri mozzarella.

Gör så här

Tips

Tänk på att hellre dra ut degen än att kavla den för att behålla så mycket luft som möjligt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Ska det verkligen vara bara 4 g jäst!?

Charlina

2024-04-25

Hej Charlina! Det är så lite jäst i det här receptet. Degen jäser så länge så det räcker. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-26

Ursäkta men vad betyder 5 st vatten? Tack

Jan

2024-03-28

Tack Jan för frågan! Aj då, miss av oss. Det ska vara 5 dl inget annat :) nu har vi rättat i receptet. Lycka till med pizzan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-28

Näringsvärde per portion

Energi3948 KJ / 944 kCal
Fett29 g
Salt4.9 g
Kolhydrater133 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ratatouillesås, korv och mozzarellapizza
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza bianca med sardeller och citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza Ciabatta
Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med kantarellost och bresaola
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipizzor med parmaskinka och oliver
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga