Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.
160 personer har röstat
70
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g  färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g  vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl  vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk  salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk  olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
160 personer har röstat

Kommentarer

Receptet är i grunden helt okej, men innehåller katastrofalt mycket vätska. Proportionerna ovan kommer inte ge en deg utan en rinnig sörja.

Sebastian

2024-07-22

Kan man frysa degen

Poonam

2024-07-21

Hej Poonam! Ja, det går ju att frysa deg även om den tappar lite fart i jäsningen. Men om du ändå vill prova så tillsätt en matsked socker så att jästen har lite näring när den vaknar till liv efter frysen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Jag gjorde 4 bollar av degen och lade i 4 buttar jag köpt att ha bollarna i. Täckt över och satt i kylen. Nu har bollarna jäst över, mycket! Ska det bli så?

Jenny

2024-07-13

Hej Jenny! Du måste gjort en riktig superdeg (eller så var möjligen skålarna för små!). Hoppas att du lyckades reda ut det ändå och att pizzorna blev goda. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-14

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pizzadeg
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogspizza
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med aubergine, svamp och oliver
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza Marinara
Betyg 2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga