Nasi goreng
Stekt ris med grönsaker och kyckling ger dig en god nasi goreng. Nasi goreng härstammar från Indonesien och är egentligen en slags pytt i panna. Så ta de grönsaker du har hemma, kyckling eller annat protein, sätt till kryddor och stek med riset och du kan servera en alldeles egen nasi goreng.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
150 g salladskål
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
3 msk olja
salt
peppar
2 msk ketjap manis
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
4 ägg
2 tsk olja
1 lime
3 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Men Kajsa då Du får ju läsa lite emellan raderna ju
Carl
2024-10-18Hej! I detta recept står det att vitlök ska hakas i steg 3, hittar inte vart de står vitlök i innehållet? :)
Kajsa
2024-05-01