Nässelsoppa
![Nässelsoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142145/cf_259/nasselsoppa.jpg)
Klassiskt recept på nässelsoppa som är en nyttig och god soppa för alla tillfällen. Koka på svag värme och smaksätt varsamt soppan med finhackade körvelblad och/eller gräslök. Garnera med ägghalvor.
![Nässelsoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142145/cf_259/nasselsoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 l små, fina, färska nässlor
vatten
1 1/2 tsk salt/ liter vatten
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 1/2 l grönsaks- eller hönsbuljong
2 - 3 blad körvel
3 msk gräslök
Garnering
ägghalvor, pocherade ägg eller hårdkokt hackat ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi763 KJ / 182 kCal
Fett12 g
Salt3.02 g
Kolhydrater6 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer