Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel
Gillar du aubergine är Nasu Dengaku, misogrillad aubergine, rätten för dig. Servera tillsammans med sallad och läckert nötströssel för en smakupplevelse utöver det vanliga.
Samarbete med:
TABASCO
Ingredienser
4 portioner
Grillad aubergine
2 medelstora auberginer
olja (att pensla med)
havssalt
Misoglaze
1/2 dl vit misopasta (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 dl vatten
2 msk honung
1 msk mirin (risvin)
1 1/2 msk tabasco sriracha pepparsås
Nötströssel
100 g rostade hasselnötter
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
havssalt
Till servering
2 dl smetana
1 påse blandsallad (à 65 g)
ca 1 - 2 msk sesamfrön
ätbara blommor (att garnera med)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde ni röd miso i receptet?
Maria
2021-06-23Hej Maria! Nej, vi använde vit misopasta och har uppdaterat receptet med det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-06-28Jättegott! Vi använde grillpanna och sedan ugnen och det funkade fint. Serverade också matvete till.
Ingrid
2020-12-21Jätteenkelt och gott! Hittade inte mirin men ersatte med 0,5 dl vitt vin ihopkokat i 5 minuter med 0,25 dl socker.
Carola
2020-06-29