Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
4
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Gillar du aubergine är Nasu Dengaku, misogrillad aubergine, rätten för dig. Servera tillsammans med sallad och läckert nötströssel för en smakupplevelse utöver det vanliga.

Samarbete med:

Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Ingredienser

4 portioner

Grillad aubergine

2   medelstora auberginer
olja (att pensla med)
havssalt

Misoglaze

1/2 dl  vit misopasta (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 dl  vatten
2 msk  honung
1 msk  mirin (risvin)
1 1/2 msk  tabasco sriracha pepparsås

Nötströssel

100 g  rostade hasselnötter
1   schalottenlök
2   vitlöksklyftor
1 msk  risvinäger
havssalt

Till servering

2 dl  smetana
1   påse blandsallad (à 65 g)
ca 1 - 2 msk  sesamfrön
ätbara blommor (att garnera med)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Använde ni röd miso i receptet?

Maria

2021-06-23

Hej Maria! Nej, vi använde vit misopasta och har uppdaterat receptet med det. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-06-28

Jättegott! Vi använde grillpanna och sedan ugnen och det funkade fint. Serverade också matvete till.

Ingrid

2020-12-21

Jätteenkelt och gott! Hittade inte mirin men ersatte med 0,5 dl vitt vin ihopkokat i 5 minuter med 0,25 dl socker.

Carola

2020-06-29

Testa liknande recept

Enkel guacamole med jalapeñosting
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk het sås med sötma
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svalkande sås till grillad kyckling
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glaze till grillad lax
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Buffalo glaze till ribbs
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga