Nektarinkaka upside down
Nektarinkaka upside down är en kaka du bakar utan bakpulver och gräddar i en panna på grillen. Lägg nektarinerna i pannan och krydda med ingefära eller kardemumma. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker och rör ner smör och mjöl. Baka kakan på grillen och servera med glass. Ljuvligt!
Ingredienser
12 bitar
30 g smör eller margarin (30 g smör motsvarar 2 msk smör)
2 msk rörsocker
2 - 3 nektariner eller persikor
1 msk riven färsk ingefära eller mortlade kardemummakärnor (1 msk ingefära motsvarar 1 tsk kardemummakärnor)
Kaka
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Till servering
mjuk glass med vaniljsmak
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Servera laktosfri glass till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Servera mjölkproteinfri glass till.
Näringsberkningen är beräknad per bit.
Gör så här
Tips
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175˚C 25-30 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1515 KJ / 362 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater44.4 g
Protein5.6 g
Kommentarer
Upside down???
Gun-maj
2024-08-20Sockerkakan blev helt perfekt.
Ulrike
2022-09-13