Nils Emils laxpudding med rökt lax

Nils Emils laxpudding med rökt lax kommer bli mycket uppskattat av både vuxna och barn! Varva potatis och kallrökt lax i en ugnsform innan du häller över en äggblandning och tillagar. Servera puddingen med god laxsmak tillsammans med skirat dillsmör.

Ingredienser
4 portioner
10 mellanstora potatisar (10 potatisar motsvarar ca 750 g)
300 g skivad kallrökt lax
smör till formen
3/4 tsk salt
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk smör
Dillsmör
100 g smör
1 kruka finhackad dill
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3502 KJ / 837 kCal
Fett64 g
Salt4.1 g
Kolhydrater37 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept. Enkelt. Mycket gott och uppskattat. Funkar utmärkt även med gravad eller rimmad lax.
Folke
2025-01-16Kan man byta ut grädde o mjölk mot creme fraiche? Anne
Anne sylvia
2024-02-26Hej Anne! Jag gissar att det skulle fungera fint! Det blir ju en annan smak förstås men säkert gott ändå! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-02-27Vore bra om jag kunde spara mina anteckningar, tex 3 port=? Finns fast jag inte hittat?
Ulrika
2024-02-22