No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
![No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207192/cf_259/no_bake_cheesecake_med_apelsin__fikon_och_notter.jpg)
Bjud på en läcker cheesecake med smak av pepparkaka. Fungerar lika bra som efterrätt som till en festlig julfika. Dekorera din cheesecake med apelsinfiléer, fikonklyftor, rostade nötter och myntablad.
![No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207192/cf_259/no_bake_cheesecake_med_apelsin__fikon_och_notter.jpg)
Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g smör
75 g pepparkakor (75 g motsvarar ca 15 st)
75 g digestivekex (75 g motsvarar ca 5 st)
Fyllning
2 dl syrad grädde (30 %)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g färskost av cream cheese-typ (23 %)
Topping
2 dl blandade nötter (t ex valnötter, hasselnötter, pecanötter och pistagenötter)
1 apelsin
3 färska fikon
3 msk flytande honung
1/2 kruka mynta (till garnering)
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pepparkakor och digestivekex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Vacker och mycket god efterrätt.
Ulla
2021-12-13Fantastiskt gott. I brist på färska fikon, tog jag torkade och strimlade. Blev utmärkt det också.
Ingrid
2020-12-13