Nötfärspaj med tomat och majs
En smakrik nötfärspaj med tomat och majs som reder sig själv i ugnen, perfekt vardagsmat. Färsen kryddas med bland annat spiskummin, oregano och paprikapulver och blandas sedan med pastasås. Häll färsblandningen över pajdegen, toppa med majs och ost, avsluta i ugnen. Servera med sallad och pestosås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
Paj
Sås och grönsaker
För alla
Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).
Klimatanpassa
Med blandfärs eller kycklingfärs i denna rätt får du en mycket mer miljövänlig rätt!
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongott! Hela familjen älskar pajen, men hade inte oregano i och använde vanlig pastasås.
Sara
2024-05-19Det är ingen tomat i receptet, trots beskrivningen.
Karolina
2024-04-06Hej Karolina! Ja ,det kan tyckas knasigt men jag tror att pastasåsen räknas som tomat i det här fallet. Hoppas den smakade i alla fall! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-08Jag tillsatte en msk sambal, en dryg dl creme fraiche, en skvätt grädde och två ägg. Gott!
Emma
2023-01-24