Nötig ris à la malta
![Nötig ris à la malta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104858/cf_259/notig_ris_à_la_malta.jpg)
En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!
![Nötig ris à la malta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104858/cf_259/notig_ris_à_la_malta.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Nötblandning
1 dl hasselnötskärnor
1 dl hel skållad mandel
1 dl kokos
100 g torkade aprikoser
2 apelsiner
1 msk strimlad färsk mynta
1 dl russin
Ris à la malta
500 g färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
1 dl kvarg (10%)
1 tsk vaniljsocker
2 msk honung
Till garnering
färsk mynta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: gör egen risgrynsgröt på soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt till mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1448 KJ / 346 kCal
Fett19.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater31 g
Protein9.5 g
Kommentar
Kan man blanda risgrynsgröt och kvarg dagen innan? Mvh Susanne
Susanne
2022-11-08