Nubbesallad
Nubbesallad med perfekt blandning av bland annat matjessill, crème fraiche, majonnäs, kaviar, potatis och hårdkokta ägg. Hacka och blanda snabbt ihop alla ingredienser och servera nubbesalladen på kavring eller knäckebröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 hårdkokta ägg
1 burk matjessill (à 215 g)
1/2 liten rödlök
2 msk finhackad dill
3 kokta potatisar
1/2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
peppar
salt
Till servering
kavring eller knäckebröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Gör så här
Tips
Byt ut hälften av löken mot 1/2 dl hackad purjolök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1216 KJ / 291 kCal
Fett21 g
Salt2.98 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Kommentarer
Kan man göra denna dagen innan?
Emmy
2024-06-20Fantastiskt god, gör den till jul, påsk och midsommar. Alltid lika uppskattad!
Anna
2024-06-20Supergott! Använde dillkaviar och hade i gräslök också.
Emilia
2024-06-19