Nyponkräm med crème fraiche
Denna nyponkräm med crème fraiche är perfekt både som dessert och mellanmål. Nyponsoppans milda och runda smak kommer från torkade nypon och färskpressad citronjuice. Servera soppan med crème fraiche och mandelbiskvier.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
4 dl torkade nypon skal (alt 4 dl skal motsvarar 2 dl nyponskalmjöl)
5 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl färskpressad citronjuice
Till servering
mandelbiskvier
crème fraiche
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche. Uteslut mandelbiskiverna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut mandelbiskiverna.
Gör så här
Tips
Passa på att göra syltade rosennypon när det är säsong, sök recept på receptsöken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g
Kommentarer