Nyttig kladdkaka

En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser
12 bitar
100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl osaltade cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl riven kokos
1/2 dl olivolja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt0.33 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
Ger bara tre stjärnor då de ligger i en lista med recept utan socker och det är iaf 30% socker i chokladen. För er som stött på samma problem. Ersätt med 25g kakao, 25g smör och 50g vispgrädde.
Frida
2025-04-12Mycket gott! Dock dubblerade jag tiden i ugnen då min form var mindre i diameter än i receptet, blev då perfekt!
Emma
2024-04-23Ska den verkligen bakas bara 10 min?
Elisabeth
2023-04-13Hej Elisabeth! Alla ugnar är olika men vi har provbakat kladdkakan i 10 minuter. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-04-19