Ölbrässerade lammlägg
![Ölbrässerade lammlägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182836/cf_259/olbrasserade_lammlagg.jpg)
En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.
![Ölbrässerade lammlägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182836/cf_259/olbrasserade_lammlagg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Brässerade lammlägg
4 lammlägg
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 l alkoholfri öl
1 savojkål
1 krm salt
Pepparrostade morötter
600 g morötter i olika färger
1 msk olja
1 msk nymald svartpeppar
Lakritspicklad silverlök
2 silverlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk pulver av rålakrits
För alla
Fri från laktos, mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Recept och bild i samarbete med Spendrups.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1507 KJ / 361 kCal
Fett9 g
Salt0.73 g
Kolhydrater28 g
Protein36 g
Kommentar
Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.
Susanna
2018-11-04