Oliver med Västerbottensost
![Oliver med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177428/cf_259/oliver_med_vasterbottensost.jpg)
Den klassiska Västerbottensosten, tillsammans med oliver, blir en smakfull lagom kryddstark rätt. En deg av ost, smör, mjöl och kajennpeppar klickar du ut och lägger en oliv i varje. Nygräddade snittar med oliver och Västerbottensost har en livfull och mäktig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
![Oliver med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177428/cf_259/oliver_med_vasterbottensost.jpg)
Ingredienser
24 st
1 burk oliver
2 1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk osaltad mjukt smör
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
3 krm kajennpeppar
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Jag älskar dessa godingar. Men undrar om det funkar att göra degen i förväg och ”baka” dem dagen efter?
Lena
2024-05-15Hej Lena! Ja, det funkar fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-15Så goda!! Till förrätt och som snacks. 2 1/2 kryddmått kajenn räcker, starka ändå. 5 stjärnor!
Ewa
2024-05-03Jättegoda!!!! Succé !!!!! Rekommenderas varmt som tilltugg/ förrätt.
Ewa
2024-04-27