Olivkyckling med basilika

Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
1
Olivkyckling med basilika

Olivkyckling med basilika är en härligt krämig gryta där strimlad kycklingfilé bryns och kokas med läckerheter som vitlök, grädde, rosmarin och citronsaft. Pricken över i är de svarta oliverna som ger ytterligare smak till denna magnifika gryträtt. Servera med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013

Olivkyckling med basilika

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna basmatiris
1/2   citron
1/2   kruka basilika
ca 500 g  strimlad kycklingfilé
1 msk  smör eller margarin
salt och svartpeppar
2 dl  vispgrädde
2   vitlöksklyftor
2 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  rosmarin
1 msk  majsstärkelse
1 dl  svarta oliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott!

Shervette

2022-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater50.8 g
Protein31.8 g

Testa liknande recept

Currygryta med kokosmjölk och sej
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig one pot kyckling med ris
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt ris med purjo och svamp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakibiff med sesamstekt haricots verts
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga