Omelett med tomat, skinka och parmesan
![Omelett med tomat, skinka och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16562/cf_259/omelett_med_tomat__skinka_och_parmesan.jpg)
Omelett med tomat, skinka och parmesan är mättande och snabblagat. Spenat gör omeletten än mer smakrik. Låt ugnen göra jobbet genom att ställa in omelettblandningen där.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
![Omelett med tomat, skinka och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16562/cf_259/omelett_med_tomat__skinka_och_parmesan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
10 ägg
2 dl mjölk
1 msk matfett
2 tomater
70 g färsk spenat
200 g rökt skinka
50 g parmesan
2 msk olivolja
1 tsk pressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Glutenfri men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt parmesanosten med mjölkfritt ostalternativ och använd mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1850 KJ / 440 kCal
Fett31 g
Kommentar
Mums 😋
Anders
2019-07-31