Omelett med vitlöksfräst svamp

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
2
Omelett med vitlöksfräst svamp

En omelett mättar fint som lättare lunch eller del av en brunch. Grädda omeletten försiktigt på svag värme och rör varsamt för att få till den rätta krämigheten och det bästa fluffet. Toppa med vitlöksdoftande fräst svamp och en klick gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Omelett med vitlöksfräst svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g  blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
1 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  torrt vitt vin
3 msk  hackad persilja
1 dl  gräddfil

Omelett

8   ägg
1 dl  vatten
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  olja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Tog mindre ägg men annars gött.använde svampfond istället för matvin o franska örter.

Vera

2023-10-16

För mycket ägg för min smak!

Ethel

2014-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2092 KJ / 500 kCal
Fett42 g
Salt3.04 g
Kolhydrater8 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filégryta med lök och svamp
Betyg 3.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med chèvre och edamame
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsomelett med stuvad svamp
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små kantarellpajer med dill och fetaost
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga