One pot lasagne med linser och svamp
One pot lasagne är en förenklad variant av den populära pastagratängen som görs direkt i en stor gryta eller kastrull. Här gör vi en lakto-ovo-vegetarisk lasagne med linser, nötter och svamp som får sällskap av pasta, tomatsås och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl valnötter
6 soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 förp tomatsås eller pizzasås med basilika (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torkade röda linser
4 dl vatten
400 g färska lasagneplattor
250 g mozzarella
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
chiliflakes
sallad (till servering)
För alla
Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen och fonden.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mozzarella.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 610 kCal
Fett37 g
Salt5.8 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej, spännande koncept men tyvärr förstörde valnötterna rätten för mig. Om jag gör den igen kommer jag definitivt att ta bort dem.
Clara
2024-04-17Överraskande gott!
Anton
2024-04-08Klart en favorit! Sparas!
Jenny
2024-04-07