Onigiri

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Onigiri

Gör din egen onigiri, en japansk matsäcksrätt gjord på sushiris, sjögräs och krämig fyllning. Här tipsar vi om tre olika fyllningar att välja mellan – kyckling, tonfisk och lax.  

Onigiri

Ingredienser

8 st

Ris (räcker till en av fyllningarna)

250 g  sushiris (250 g motsvarar ca 3 dl)
1/2 tsk  salt
1   noriark (ca 18x20 cm)

Fyllning 1 (räcker till 8 onigiri)

1   stekt kycklingbröst
1 msk  japansk soja
1/2 dl  majonnäs
2 tsk  wasabipasta
2 msk  rostad lök
1 tsk  sesamfrö

Fyllning 2 (räcker till 8 onigiri)

1   förp tonfisk i buljong (à 120 g)
1/4   rödlök
1/2 dl  majonnäs
1 msk  japansk soja
salt
peppar

Fyllning 3 (räcker till 8 onigiri)

150 g  rimmad eller gravad lax
1   salladslök
1 msk  majonnäs
1 tsk  sesamfrö

Toppingförslag

rostade sesamfrön eller furikake
hackad gräslök
rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och tonfisken (buljongen).
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Mängden ris räcker till en av de föreslagna fyllningarna. Vill du göra flera olika fyllningar, som är anpassat till mängden ris, gör 1/3 dels mängd av varje fyllning eller öka mängden ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggröra på hampafrön
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga