Öppen burrito

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Öppen burrito

Burrito serverad på taco-vis, så att alla kan välja sina favorittillbehör! Vi fyller tortillabrödet med en fyllning av matvete, svarta bönor och vegofärs. Dessutom – massor av goda grönsaker. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Öppen burrito

Ingredienser

4 portioner

Vegofräs

1/2   silverlök
1/2   vitlöksklyfta
100 g  morötter
50 g  champinjoner
1 1/2 msk  olivolja
300 g  vegofärs
1 1/2 msk  tomatpuré
1/2 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  torkad rosmarin
1/2 msk  japansk soja
1/2 tsk  salt
1/4 tsk  svartpeppar
1 dl  matvete
1   förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 tsk  spiskummin

Tillbehör

1   paprika
1/2   gurka
1   burk majs (à ca 150 g)
3 dl  crème fraiche
1   burk salsasås (à ca 220 g)
100 g  riven ostalternativ
inlagda jalapeños
8   tortillabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn. Välj glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vegotacopaj med majs och ost
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vego tacos med tortillabröd
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetariska tacos
Betyg 3.1 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacogratäng vegofärs
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacokyckling
Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga