Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Njut av en ljuvlig kalkon med ugnsbakade grönsaker och svalkande tzatziki. Kalkonen bryns i stekpannan med färsk hackad oregano innan den gör de söta romantica tomaterna och potatisen sällskap i ugnen. För att få alla smaker på plats gör du en svalkande tzatziki att servera vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 förp romantica tomater (à 400 g)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka färsk oregano
ca 400 g kalkonbröst
Tzatziki
1/2 gurka
1 1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 565 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer