Orientalisk köttfärssås

En spännande och modern variant av köttfärssås med härliga aromer av kanel och spiskummin. Färsen får sällskap av lök, kryddor och tomatpuré, innan kokosmjölk tillsätts för den krämiga konsistensen. Servera med nykokt ris och spenat. Mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati) eller couscous
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1/2 dl vatten
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2744 KJ / 659 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Kommentarer
Jag la till färsk ingefära & vitlök (riven) tillsammans med resterande kryddor för lite mer smak. Hade även i stekt zucchini & champinjoner. Blev jättegott!
Olivia
2025-03-04Detta var något av det mest smaklösa jag ätit på länge. Hjälpte inte att jag tripplade kryddorna. Kommer inte göras igen.
Jessica
2025-01-22Mer kryddmängd behövs.
Jörgen
2024-08-26