Ört- och olivpannkakor med räkor och avokado
Ett lyxigt recept på annorlunda pannkakor med örter och oliver. De färgstarka ört- och olivpannkakorna serverar du tillsammans med räkor och mumsig avokado. Perfekt till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
2 msk olivolja
1 kruka finhackad gräslök
1 dl skivade gröna oliver med pimentos
olja att steka i
salt och peppar
Till servering
400 g skalade räkor
2 avokado
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför ska ugnen vara på?
Christer
2020-10-18Hej Christer! Pannkakorna kan ställas in i ugnen för att hålla dom varma. Därför ska ugnen vara på.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-19Jag tycker det smakar konstigt med avocado till. Pannkakorna var goda i sig och jag skulle kunna tänka mig att göra crepes av dom.
Johanna
2008-08-09Goda, lättgjorda. Även goda senare efter uppvärmning i mikro. Stekte i smör istället för olja (tycker att smeten fastnar i pannan om man steker pannkakor i olja). Viktigt att skiva oliverna tunt...är skivorna för tjocka så "sticker" de upp ur själva pannkakan om man gräddar tunna pannkakor.
Susanna
2007-11-25