Örtiga järpar med pastasallad
![Örtiga järpar med pastasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16473/cf_259/ortiga_jarpar_med_pastasallad.jpg)
Smarriga vitlöks- och oreganojärpar som serveras till en pastasallad med härliga rödbetor och fetaost blir en perfekt söndagslunch! Bonus: receptet på en rödvinsvinägrett som passar utmärkt till järparna och pastasalladen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
![Örtiga järpar med pastasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16473/cf_259/ortiga_jarpar_med_pastasallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 - 4 rödbetor
400 g pasta (t ex penne)
1 rödlök
100 g fetaost
3/4 dl vinägrett
Järparna
500 g köttfärs
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 msk ströbröd
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja till stekning
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller ersätt med rent havre. Välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för fetaost och Solhavre i stället för mjölk. Använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Uteslut ägget i färsen och använd äggfritt ströbröd eller ersätt det med t ex havregryn.
Gör så här
Tips
Om du inte väljer färdig vinägrett är det lätt att blanda en själv. Gör så här (för 4 port): Rör ihop 2 msk olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, 2 tsk socker, 1 krm salt, 1 krm peppar och lite hackad persilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3190 KJ / 760 kCal
Fett27 g
Kommentarer