Örtmarinerad kycklingfilé på spett
Kyckling är både gott och nyttigt. Detta recept på marinerad kycklingfilé med smak av körsbärstomat och örter som basilika, persilja och dragon avrundas fint med vitlök. Servera kycklingen på spett för en festlig touch!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
6 portioner
6 kycklingfiléer
1 ask körsbärstomater
Marinad
1 dl basilikablad
1 dl bladpersilja
3 msk dragonblad
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl matolja
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
18 trägrillspett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan inte annat än hålla med förgående. Vi var tio som åt och alla tyckte det var kanon gott. Jag trädde tre kycklingstrimlor på varje spett för att det skulle gå snabbare att grilla.
Elisabet
2010-01-01Fantastiskt gott. Jag rekommenderar detta recept varmt till alla.
Carl
2002-06-11