Örtpanerad spättafilé
![Örtpanerad spättafilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16039/cf_259/ortpanerad_spattafilé.jpg)
En riktigt god och knaprig fiskrätt med smak av örter. Panera spättan i ströbröd och låt den få ta smak av de fräscha örterna. Servera de goda panerade filéerna tillsammans med mustig svampsås och kokt potatis.
![Örtpanerad spättafilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16039/cf_259/ortpanerad_spattafilé.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g spättafilé
ersättning för 2 ägg
1 dl mjölk- och glutenfritt ströbröd
1/2 dl hackade örter t ex persilja, dill, timjan, citronmeliss, dragon
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk mjölkfritt margarin
Sås
250 g champinjoner
1 tsk olja
2 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 dl havrebaserad grädde
1 tsk pressad saft av citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer