Örtpannkaka med rökt lax
Laxens nya bästa kompis är örtpannkakan! Här vispas dill och persilja ned i pannkakssmeten. Toppa med lax, crème fraiche och finriven pepparrot. Lunchen är räddad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 8 st
3 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad persilja
4 - 5 msk smör
Topping
2 dl crème fraiche
2 msk finriven pepparrot
1/2 tsk salt
200 g rökt lax i skivor
1/2 dl finskuren gräslök
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1248 KJ / 298 kCal
Fett22 g
Salt2.08 g
Kolhydrater14 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite väl salt créme fraiche-röra. Saknas även citron som syns på bilden, vilket jag tror skulle göra sig bra. Annars väldigt gott.
Erik
2021-02-10Skippade pepparroten och använde stenbitsrom istället, passade utmärkt,
Erika
2020-05-25