Örtsås

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
0
Örtsås

Ett snabbt och lättlagat recept på en krämig örtsås som passar utmärkt att servera till kött, fisk eller fågel. Blanda gräddfil, majonnäs, dill, gräslök, basilika och dijonsenap - sedan är såsen färdig att serveras!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Örtsås

Ingredienser

4 portioner
3 dl  gräddfil
1 dl  majonnäs
1/2 dl  hackad dill
3 msk  hackad gräslök
2 msk  hackad basilika
2 tsk  dijonsenap
salt och peppar

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri crème fraiche eller softspread i stället för gräddfil. Använd äkta majonnäs.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och öka på mängden gräddfil eller använd äggfri specialmajonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Broccolislaw
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med caesardressing
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senaps- och dragonmarinerad abborre
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk potatissallad
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ranch dipp med örter
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mamma Monicas vitlöksströmming
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga