Örtsås
Ett snabbt och lättlagat recept på en krämig örtsås som passar utmärkt att servera till kött, fisk eller fågel. Blanda gräddfil, majonnäs, dill, gräslök, basilika och dijonsenap - sedan är såsen färdig att serveras!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 msk hackad basilika
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
För alla
Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri crème fraiche eller softspread i stället för gräddfil. Använd äkta majonnäs.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och öka på mängden gräddfil eller använd äggfri specialmajonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer