Örtsås med wasabi
![Örtsås med wasabi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63683/cf_259/ortsas_med_wasabi.jpg)
Krämig sås på färska örter och crème fraiche med sting av wasabi eller pepparrot som passar till det mesta. Går att förbereda upp till 2 dagar i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Örtsås med wasabi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63683/cf_259/ortsas_med_wasabi.jpg)
Ingredienser
20 portioner
3 dl plockade örter t ex persilja, dill, basilika
3 msk wasabi eller riven pepparrot
2 l crème fraiche
2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Med lite chiliflakes så är denna sås helt underbar till ugnsbakad lax och ugnsrostad färskpotatis
Lars
2019-09-20