Örtsmörsfylld lammburgare
Lammfärs är smakrikt och saftigt. Ännu saftigare blir dessa oemotståndliga burgare när man fyller lammfärsbiffarna med ett gott örtsmör. Servera med getost och grönsaker i ett gott surdegsbröd – hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 krm kajennpeppar
150 g getost av chèvretyp
30 g rucola
1/2 skivad rödlök
1 skivad tomat
bröd till servering, gärna med surdeg
Örtsmör
200 g rumsvarmt smör
1 msk finhackad chilifrukt (t ex jalapeño)
2 msk finhackad vitlök
1 tsk dijonsenap
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad dill
2 tsk finhackad basilika
För alla
Burgare utan örtsmör:
Fri från gluten, om glutenfritt bröd används.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfria hamburgerbröd. Välj laktosfri färskost- eller fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett, byt chèvreost mot tofu och välj mjölkfritt hamburgerbröd.
Fri från ägg, om äggfritt bröd används.
Endast örtsmör: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4102 KJ / 981 kCal
Fett77 g
Salt2.67 g
Kolhydrater35 g
Protein35 g
Kommentarer