Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky
En festlig och lyxig middagsrätt med mustig smak av vilt och örter. Servera den örtstekta renfilén tillsammans med matiga jordärtskocksplättar och en härlig portvinssky. Fantastiskt gott och vällagat!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
Portvinssky
1/2 gul lök
250 g rotselleri
1 1/2 dl portvin
1 dl rödvin
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (utrört i lite kallt vatten)
salt och peppar
Jordärtskocksplättar
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
100 g jordärtskockor
Svamp- och lökfräs
ca 100 g ostronskivling (eller annan färsk svamp)
2 stora schalottenlökar
smör till stekning
salt och peppar
Örtstekt renfilé
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja, plockad timjan och rosmarin
600 g ren- eller kalvfilé
salt och peppar
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Observera att det står vetemjöl (gluten) i receptet för biffarna.
Kerstin
2021-12-30Gott med många smaker. Ta gärna lite mer jordärtskocka i plättarna så att smaken kommer fram mer. Gjorde även en liten tomatsallad för att få lite färg på tallriken. Kommer att göra detta fler gånger.
Annika marie
2021-01-09