Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

En festlig och lyxig middagsrätt med mustig smak av vilt och örter. Servera den örtstekta renfilén tillsammans med matiga jordärtskocksplättar och en härlig portvinssky. Fantastiskt gott och vällagat!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

Ingredienser

4 portioner

Portvinssky

1/2   gul lök
250 g  rotselleri
1 1/2 dl  portvin
1 dl  rödvin
3 dl  vatten
1 msk  konc kalvfond
1 msk  majsstärkelse (utrört i lite kallt vatten)
salt och peppar

Jordärtskocksplättar

2 dl  vetemjöl
3   ägg
2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
100 g  jordärtskockor

Svamp- och lökfräs

ca 100 g  ostronskivling (eller annan färsk svamp)
2   stora schalottenlökar
smör till stekning
salt och peppar

Örtstekt renfilé

1   vitlöksklyfta
1 dl  hackad persilja, plockad timjan och rosmarin
600 g  ren- eller kalvfilé
salt och peppar
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Observera att det står vetemjöl (gluten) i receptet för biffarna.

Kerstin

2021-12-30

Gott med många smaker. Ta gärna lite mer jordärtskocka i plättarna så att smaken kommer fram mer. Gjorde även en liten tomatsallad för att få lite färg på tallriken. Kommer att göra detta fler gånger.

Annika marie

2021-01-09

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.5 av 5.
160 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga