Orzotto med riven ost

Betyg 2.7 av 5.
58 personer har röstat
0
Orzotto med riven ost

Orzo betyder korn på italienska. I det här receptet används en mix på förkokta korn och baljväxter som passar bra till en krämig ”otto” med tuggmotstånd, alltså en variant på risotto. Suveränt tillbehör till stekt kött, kyckling eller vegetariska biffar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Orzotto med riven ost

Ingredienser

4 portioner
5 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2   schalottenlökar
2 msk  smör
3 dl  orzo-mix (italienskt korn, lupinbulgur och ärter)
1 dl  vitt vin
2 dl  riven lagrad ost
1/2 dl  vispgrädde
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i frö/grynblandningen.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfria produkter av grädde matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria produkter av ostersättning och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1541 KJ / 370 kCal
Fett15.9 g
Salt3.65 g
Kolhydrater35.8 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp
Betyg 4.6 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön fänkålspuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga