Ost- och lökgalette med vispad ricotta

Denna frasiga ost- och lökgalette med vispad ricotta är lika vacker som god. Fyllningen är med salladslök, vitlök och ost. Toppa galetten även med za’atar – en lite syrlig kryddblandning på sesamfrön, sumak och torkad oregano. Ringla gärna över lite olivolja innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
8 portioner
Deg
100 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk sesamfrö
1 ägg
Fyllning
250 g salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl mild riven ost , typ gouda
salt
svartpeppar
1 ägg
Za’atar
2 tsk sesamfrö
1 tsk sumak
1 tsk torkad oregano
250 g ricottaost
1/2 tsk flingsalt
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
Gör så här
02:00:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1476 KJ / 353 kCal
Fett25 g
Salt1.5 g
Kolhydrater22 g
Protein11 g
Kommentarer