Ostfylld färslimpa med klyftpotatis
Servera en saftig och smakrik färslimpa till middag! Tack vare att osten bakas in får man sig en liten överraskning mellan tuggorna, och till detta serveras klyftpotatis och självklart lite grönt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 msk senap
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 dl riven prästost
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
1 förp pastasås basilika
1 kruka sallad (gärna röd & grön)
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
För en mildare sås kan pastasåsen späs med lite grädde eller mjölk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2358 KJ / 562 kCal
Fett24 g
Salt3.5 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Kommentarer