Ostgratinerad lök- och potatissoppa
![Ostgratinerad lök- och potatissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64169/cf_259/ostgratinerad_lok-_och_potatissoppa.jpg)
Värmande ost- och potatissoppa som passar perfekt till kalla mörka höstkvällar. Fräs grönsakerna i oja för fin krispighet och gratinera soppan i ugnen toppad med mjukt bröd och riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
![Ostgratinerad lök- och potatissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64169/cf_259/ostgratinerad_lok-_och_potatissoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 gula lökar
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 1/2 l vatten
3 msk konc kycklingfond
2 lagerblad
6 potatisar
1 kruka persilja
4 skivor vitt formbröd
2 dl riven ost
För alla
Innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i brödet.
Ändra till glutenfritt: välj glutenfritt vitt bröd.
Ändra till mjölkproteinfritt: välj bröd utan mjölk, uteslut osten, kontrollera innehållet i kycklingfonden.
Gör så här
Tips
Ostgratinerad lök- och potatissoppa är en härlig hösträtt som kan förgylla vilken dag som helst. Servera gärna med charkuterier. Avrunda med en frukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer