Ostkex med räkor, löjrom och picklad rödlök
![Ostkex med räkor, löjrom och picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20330/cf_259/ostkex_med_rakor__lojrom_och_picklad_rodlok.jpg)
Ostkex på Västerbottensost med räkor, löjrom och picklad rödlök är ett mycket elegant tilltugg. Lite pilligt att göra men väl värt besväret! Ytterst smakfullt och en fröjd för ögat.
![Ostkex med räkor, löjrom och picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20330/cf_259/ostkex_med_rakor__lojrom_och_picklad_rodlok.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
2 rödlökar
1 ark färsk smördeg
2 dl riven Västerbottensost
1/2 kruka gräslök
4 dl väl avrunna räkor
100 g löjrom eller sikrom
1 dl crème fraiche
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1102 KJ / 263 kCal
Fett0 g
Kommentarer