Ostpaj
![Ostpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251687/cf_259/ostpaj.jpg)
Enkel och lättlagad ostpaj där osten verkligen får chans att framträda med sin goda smak. Med klassisk pajdeg, som får vila lite i kylen, så blir pajen precis så frasig som du önskar. Servera gärna ostpajen med lufttorkad skinka och en tomatsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
![Ostpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251687/cf_259/ostpaj.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
5 dl riven lagrad ost 5 dl motsvarar ca 200 g (gärna Meja)
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
lufttorkad skinka
tomatsallad
oliver
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslag.
Receptet har uppdaterats januari 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3326 KJ / 795 kCal
Fett63 g
Salt2.4 g
Kolhydrater32 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Saknar de äldre receptet på ostpaj, blev alltid perfekt
Martina
2024-06-21Det blev väldigt lyckat. Fast jag bytte ut smör mot smör och rapsolja samt mjölk/grädde mot creme fraiche.
Adina
2024-06-19Gott att blanda olika ostar.
Helene
2023-08-20