Ostrullar på filodeg

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
1
Ostrullar på filodeg

Härligt frasiga rullar på filodeg fyllda med fetaost. Det är lite pyssligt att fylla och rulla degen men väl värt besväret. Servera gärna med klyftad citron och strö över finhackad persilja. Ett gott inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Ostrullar på filodeg

Ingredienser

18 st
2   paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl  matyoghurt (10 %)
2 krm  svartpeppar
1   rulle kyld filodeg (1 rulle motsvarar 250 g)
rapsolja till stekning

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i filodegen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost och matyoghurt. Kontrollera innehållet i filodegen.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 18 st.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Sanslöst gott. Brukar klippa i lite färsk mynta i ostsmeten och ta i lite chiliflakes för mer sting. Penslar med ägg och kör i ugnen en kvart i 200-225 grader istället för att steka i olja.

Carola

2020-07-15

Näringsvärde per portion

Energi467 KJ / 112 kCal
Fett7 g
Salt0.56 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel baklava
Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"
Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga